Proiecte speciale - Help the Children with TB - Decra

Proiecte speciale

In colaborare cu Asociatia Faborisa, Icopal România si Master Build au ajutat la refacerea hidroizolatiei la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, sectia de copii.

Asociatia Faborisa a luat fiinta in decembrie 2010 si s-a implicat in numeroase proiecte umanitare. Pentru realizarea obiectivelor propuse, membrii asociatiei au organizat numeroase spectacole, evenimente muzicale in scoli, spitale, centre de plasament, case de batrani. Pe langa Spitalul Marius Nasta (sectia de copii), actiuni umanitare au fost organizate si la alte insitutii: Fundatia Casa Lidia din Domnesti, Centrul de plasament Sfanta Maria, Fundatia Suedeza.

Grupul Icopal este leader recunoscut in industria acoperisurilor si hidroizolatiilor. Furnizorul preferat de materiale si servicii pentru protectia si acoperirea cladirilor atat in Europa cat si in America de Nord, Icopal are ca avantaj competitiv o puternica prezenta locala precum si resursele unei organizatii internationale. Vasta experienta in domeniul acoperisurilor si a hidroizolatiilor sustenabile i-a permis grupului sa se implice in actiuni umanitare, alaturi de alti sponsori.

Primul spital pentru tuberculoză din Bucureşti a fost construit la initiativa prof. Dr. I. Cantacuzino şi Dr. G. Proca, care începând din anul 1902 au depus eforturi pentru crearea în 1906 a Spitalului Filaret din Dealul Filaretului (actuala Şoseaua Viilor nr. 90). Spitalul de atunci dispunea de 80 de paturi pentru bolnavii cu TBC cu forme deschise şi 20 paturi de sanatoriu pentru bolnavii cu forme nedeschise sau incipiente (actualele pavilioane II şi III din Institut).

In 1949 lângă vechiul Spital Filaret al "Societăţii pentru Profilaxia Tuberculozei", din Şoseaua Viilor a fost infiintat Institutul de Ftiziologie din Bucureşti, prin demersul Ministerului Sănătăţii şi Prevederilor Sociale.

Noua instituţie era condusa de doctorul Marius Nasta. Deoarece urmăreau aceleaşi obiective medicale, Institutul şi Spitalul "Filaret" au fuzionat în anul 1962, creându-se "Institutul Clinic de Ftiziologie". In 1990 Institutul isi schimba denumirea în "Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta".

In prezent, spitalul dispune de 627 de paturi si ofera asistenta nu numai bolnavilor de tuberculoză, ci tuturor celor ce sufera de afecţiuni pulmonare. Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" este unitatea centrala a Programului de Control al Tuberculozei în Romania dar si institut de cercetare şi de asistenta pentru bolnavii de TBC.

Secția de Pneumologie Pediatrică a Insitututului Marius Nasta își desfasoara activitatea într-o locatie special amenajata pentru a corespunde nevoilor micilor pacienți: mediu prietenos, spații de joacă, curte. Deoarece hidroizolatia spitalului necesita reparatii urgente, Asociatia Faborisa, alaturi de Icopal Romania si Master Build au decis sa-si uneasca fortele si sa contribuie la repararea izolatiei, pentru a le oferi micutilor bolnavi de TB un mediu propice insanatosirii rapide.

Asociatia Fabirosa s-a implicat in refacerea spitalului caramida cu caramida, incepand de la tencuieli, vopsitoirii, pardoseli, tamplarie, pana la mobilier si alte detalii.

Proiectul a fost un succes: datorita unor oameni inimosi, sute de copii se bucura azi de o cladire bine izolata, renovata. Pentru eforturile depuse pentru repararea/izolarea acoperisului, Icopal a primit din partea asociatiei Faborisa o Diploma de merit.

Daca sunt si alte companii interesate sa participe la acest proiect, acestea pot contacta asociatia pentru a gasi impreuna o cale de a colabora, mai ales ca in urmatoarea etapa se va trece la termoizolarea cladirii. Aviz celor care activeaza in bransa!

    Studii de caz

    Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

    Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

    Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.