Campusul turistic traditional “La Roată” din Gura Humorului

Campusul turistic traditional “La Roată” din Gura Humorului

In anul 2009, firma Simplu Construct condusa de domnul Bogdan Stan a fost selectata pentru a participa in construirea unui campus turistic format din case traditionale vechi, reconditionate, aduse din diverse colturi ale tinutului Bucovinei. Pe langa aceste minunate constructii in stil traditional, proiectul “La Roata”, a inclus si construirea de vile noi, in acelasi stil architectural.

Evident, nu este usor sa gasesti o dranita de calitate. De aceea constructorul a cautat si testat mai multe solutii si materiale echivalente, ajungand la concluzia ca Decra Stratos este cea mai buna alegere in acest sens.

Conform declaratiei constructorului, proiectul “La Roată” a fost demarat in ideea de a reabilita si a readuce la viata case din zone mai putin accesibile din Moldova (Izvoarele Sucevei, Valea Bistritei) si a le reconstrui mai aproape de traseele consacrate ale turismului conventional prin relocarea intr-un campus din zona Gura Humorului. Un demers laudabil, avand in vedere frumusetea acestor zone pe cat de frumoase, pe atat de putin cunoscute publicului.

Cea mai mare provocare pentru constructori se pare ca a fost gasirea dranitei, montarea si tratarea acesteia. Chiar si cu pretul unor eforturi mari in ceea ce priveste primele doua etape, intretinerea periodica constituie un obstacol in exploatarea eficienta a cladirilor, astfel incat s-a decis alegerea tiglei Decra Stratos pentru continuarea proiectului si acoperirea urmatoarelor case relocate. Caracteristicile Decra Stratos care au convins de-a lungul timpului numerosi constructori sa aleaga aceasta tigla pentru acoperis :

 •  Durata de viata mare (tripla, fata de dranita de lemn, de exemplu)
 • Costuri mici de intretinere
 • Rezistenta la foc
 • Rezistenta in timp a culorilor
 • Etnaseitate perfecta
 • Dificultatea redusa a montajului
 • Gama larga de accesorii ce acompaniaza sistemul Decra Stratos (cuie pentru finisare si pistol, kit de finisare, sort de streasina etc)

Modulele Decra Stratos s-au dovedit si in acest caz ideale pentru un acoperis rustic, in principal datorita formei si culorii (maro si negru) ce amintesc de dranita traditionala. Sistemul vine insa cu imbunatatiri clare fata de materialul traditional.

Suportul de otel, ce sprijina sistemul, protejeaza impotriva coroziunii prin galvanizarea de calitate si acoperirea poliesterica suplimentara de pe partea dorsala. In plus, tigla metalica Decra Stratos ofera pe langa aparenta sindrilelor traditionale din lemn, o durabilitate mare si o mentenanta redusa.

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.