Tigla metalica pentru acoperis : Decra

Tigla metalica de calitate superioara Decra Elegance – o solutie pentru orice tip de acoperis

Astazi, tigla metalica (numita si tabla tip tigla sau acoperis metalic) este materialul preferat pentru acoperirea cladirilor rezidentiale. Cu siguranta, tigla metalica de calitate superioara ofera multiple avantaje fata de tigla ceramica sau alte solutii traditionale, insa, pentru fi siguri ca faceti alegerea potrivita, este bine sa va informati corespunzator inainte de inceperea acestui proiect.

Printre avantajele oferite de tigla metalica de calitate enumeram :

 • longevitatea tiglei metalice este de pana la doua generatii
 • rezistenta la temperaturi de la -50 de grade la +70 grade
 • greutatea redusa (de pana la 8 ori mai mica decat tigla clasica) consituie un avantaj in special pentru structurile care nu pot sustine o greutate excesiva
 • tigla metalica este disponibila intr-o gama larga de culori, ce poate satisface toate gusturile
 • cel mai bun raport calitate/ret
 • cea mai buna rezistenta la foc
 • montajul acestui sistem de acoperire este simplu iar datorita suprapunerii bidirectionale a imbinarilor nu prmite montajul defectuos
 • prinderea cu elemente de fixare dispuse in sens invers curgerii apei asigura o etanseitate perfecta ce nu depinde de vreo garnitura sau sigilant
 • in cazul reabilitarilor, tigla metalica se poate monta peste vechiul acoperis, fara a fi necesara dezafectarea acestuia
 • posibilitatea montarii pe suprafețele curbate sau foarte abrupte

Evident, veti gasi si argumente contra folosirii sistemelor de invelitori din tigla metalica, cum ar fi lipsa izolatiei fonice; Decra Elegance Acoustic rezolva insa acest neajuns prin adaugarea unui material izolator fonic obtinand performante similare cu tigla ceramic sau din beton. Aceste sisteme speciale de acoperis din tigla metalica de cea mai buna calitate, cum este Decra Elegance, nu vin numai cu caracteristici de performanta deosebita, dar in plus inlatura toate neajunsurile semnalate in timp la sistemele de invelitori conventionale.

Chiard aca este cu mult mai usoara, datorita sistemului de fixare perpendicular pe directia de smulgere Tigla Decra Elegance rezista la vant pana la viteze mult mai mari decat tigla de ceramica sau de beton.

Rezistenta mecanica este si ea superioara, tigla copiind practic comportamentul otelului la solicitari mecanice; sub actiunea unei grindine de mari dimensiuni va avea loc cel mult o deformare elastica. La lovirea puternica cu un obiect contondent poate avea loc o deformare plastica ce nu va duce insa la pierderea etanseitatii acoperisului.

De asemenea, culorile isi pastreaza stralucirea originala pe toata durata de viata a tiglei datorita pudrei polimerice electrostatice, consolidata termic.

In functie de suportul pe care este construit, sistemul Decra Elegance se clasifica in:

In functie de finisajul preferat, puteti alege intre cele doua tipuri de tigla Decra Elegance:

Daca iubiti stralucirea si culorile vii, alegeti un acoperis Decra Elegance High Gloss, care se remarca printr-un finisaj stralucitor, obtinut printr-un procedeu original de acoperire in patru faze tehnologice.

Daca va doriti un acoperis intr-o culoare pastelata, alegeti mai degraba un acoperis Decra Elegance Satin, care simuleaza aparenta tiglelor ceramice.

Alte caracteristici ale tiglei Decra Elegance:

 • Galvanizare Zn 275 gr/m² sau AlZn 150 gr/m².
 • Acoperire epoxidica pe ambele fete
 • Acoperire cu vopsea electrostatica cu o rezistenta crescuta

Toate tipurile de tigla metalica Decra Elegance ofera etanseitate, durabilitate sporita si confera o estetica aparte, exclusivista acoperisului casei dumneavoastra. Bazandu-ne pe motivele enumerate mai sus, putem afirma fara rezerve ca tigla metalica Decra Elegance se potriveste oricarui tip de acoperis, indiferent de stilul arhitectonic sau de inclinarea pantei (panta minima este de 12 grade, panta maxima de 90 grade). Un acoperis de calitate pune in evidenta frumusetea intregii constructii si o ajuta sa se integreze perfect in stilul arhitectural al zonei din care face parte.

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Conceptul Decra

  Designul unic al sistemelor de invelitoare Decra ofera avantaje semnificative fata de sistemele de invelitori traditionale.

  Afla mai multe despre avantajele Decra

  Studii de caz

  Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

  Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.