De ce sa alegi tigla metalica cu aspect de sindrila de la Decra

De ce sa alegi tigla metalica cu aspect de sindrila de la Decra

Daca acum multi ani, in diverse sate si comune din tara noastra (in Bucovina, dar si in Maramures) se foloseau invelitori traditionale pentru acoperisuri, cum sunt tigla ceramica, sindrila si sita din lemn de rasinoase, sau stuful, evolutia tehnologica a introdus pe piata de invelitori o diversitate de materiale performante, fiabile si cu un aspect similar acoperisului traditional.

Acoperisul Decra versus acoperisul din dranita sau sita din lemn

Solzii de dranita (sita) erau folositi in trecut in special pentru acoperisurile caselor din Bucovina si Maramures. Dranita se confecţiona numai din lemn atent selectionat, iar pentru o casa tradiţionala, cu doua camere erau necesare in jur de 10.000-12.000 de dranite pentru a caror fabricatie un singur om trebuie sa munceasca pana la 3 luni de zile..

Procesul de realizare a acoperisului din dranita era unul de durata si necesita efort si pricepere. Arborele din care urma sa fie confectionata dranita era atent selectionat, taiat in perioada de repaos vegetal (februarie) si conform traditiei neaparat pe luna plina pentru a avea rezistenta in timp. Lemnul de molid se punea intai la uscat, unde statea si 2-3 ani, in functie de umezeala din atmosfera. Apoi, dupa ce lemnul se usca bine, dranita era tinuta timp de o luna - doua într-o groapa in care se punea lapte de var, astfel incat materialul sa capete rezistenţă si mai mare. Montarea pe casă se facea in solzi de peşte, simplu suprapusa, in doua sau chiar in trei randuri dupa care se ungea cu ulei de in sau cu lapte de var. Pe intreaga perioada de exploatare a acoperisului impermeabilitatea acestuia trebuia mentinuta prin tratarea periodica cu catran sau alte solutii de hidrofobizare, aspect care implica asumarea unor actiuni de mentenanta ce vor fi insotite de disconfortul aferent.

Astazi, desi sunt zone unde mesterii pasionati inca pastreaza aceasta traditie si realizeaza acoperisuri din dranita, pe piata exista materiale net superioare calitativ si care reusesc sa pastreze aspectul acoperisului din dranita sau sita din lemn. Decra propune, pe langa materialele moderne, rezistente si intr-o mare varietate de forme si culori, un sistem de montare inovator ce asigura un spatiu generos de ventilare. Sistemul de fixare cu cuie speciale confera acestui tip de acoperis o rezistenta exceptionala la vanturi foarte puternice.

Caracteristici distinctive ale acoperisului Decra

De-a lungul timpului, acoperisul Decra a castigat teren fata de alte tipuri de invelitori pentru acoperis datorita catorva caracteristici specifice: durabilitatea, aspectul, finisajul, etanseitatea, varietatea formelor si a culorilor.

Sistemul de invelitori pentru acoperis de la Decra se adreseaza atat celor ce prefera modelele traditionale (acoperisul din dranita, sau sita din lemn, tigla solzi sau olane), cat si adeptilor arhitecturii moderne. Finisajul poate sa difere, in functie de preferintele fiecaruia: puteti alege un acoperis elegant satinat sau cu granule de piatra. Paleta de culori disponibiile este de asemenea foarte cuprinzatoare.

De exemplu, daca va doriti o casa cu aspect traditional, puteti alege tigla metalica cu aspect de sindrila Stratos de la Decra, ce raspunde tuturor exigentelor estetice si de fiabilitate.

Durabilitatea tiglei metalice cu aspect de sindrila Decra Stratos este extraordinara, produsul avand o perioadă de viata de pana la doua generatii. Oțelul este protejat împotriva coroziunii prin aplicarea celor mai performante tehnologii de acoperire cu zinc sau aliaje ale acestuia. Pe langa tratarea cu zinc, otelul este acoperit si cu rașini acrilice și epoxidice pe partea superioară iar pe cea inferioară se aplica o protecție suplimentară poliesterică.

Tigla metalica cu aspect de dranita Decra Stratos asigura o etanseitate perfectă chiar și la pante mici, de 10 grade, datorita dublei suprapuneri, verticale și orizontale a elementelor. Sistemul de acoperis Decra se monteaza mult mai usor, pentru ca nu presupune utilizarea sigilantilor, bazandu-se exclusiv pe imbinarea in sens invers curgerii apei.

Datorita impermeabilitatii materialului, acesta rezista excelent la ciclurile de ingheț/dezghet, iar acoperirea finală cu granule de piatră ofera rezistență fața de radiatiile UV.

Intr-un cuvant, Decra reprezinta cea mai buna alegere in materie de tigla metalica, oferindu-va garantia unui acoperis durabil, etans, perfect finisat si fara costuri de intretinere.

Conform spuselor muzeografului Rusu Eutasia, expert in bunuri cu semnificatie etnografica, specializat in arhitectura populara si acoperisuri traditionale cu o experienta de peste 15 ani, renovarea acoperisurilor traditionale din dranita cu Decra Stratos este un exemplu de reusita : « este un caz fericit de imbinare a caracteristicilor derivate tehnologiilor de ultima ora cu arhitectura traditionala. «

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Conceptul Decra

  Designul unic al sistemelor de invelitoare Decra ofera avantaje semnificative fata de sistemele de invelitori traditionale.

  Afla mai multe despre avantajele Decra

  Studii de caz

  Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

  Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.