Siguranta Crescuta cu Invelitoarea din Tigla Metalica Decra

De ce Decra ofera mai multa siguranta

safety-dust-hazard

Taiera tiglelor traditionale prezinta riscuri chiar si pentuv trecatori

safety-dust-free-decra

Taierea curata a modulelor Decra nu are impact negativ asupra sanatatii

Prezenta cimentului, utilizarea flexului si a echipamentelor mecanice de taiat produc de obicei particule de praf ceva mai mari de 2 microni. Particulele mai mici decat 10 microni pot trece prin laringe si pot patrunde in plamani, cauzand astfel boli respiratorii si pulmonare.

Modulele Decra sunt foarte usor de taiat si indoit pentru a putea raspunde cerintelor oricarui acoperis, iar procesul aferent nu genereaza nici un fel de particule care sa vicieze mediul de lucru sau imediata vecinatate a acestuia. Mai mult decat atat, cantitatile de deseuri rezultate in urma prelucrarii sunt foarte mici si pot fi integral reciclate.

Doliile, coamele inclinate, detaliile precise se pot realiza personalizat pentru fiecare situatie specifica direct pe santier utilizand un minim de scule : ghilotina, foarfece de mana, nibblere iar pentru profilat abkant-utri de mici dimensiuni.

Avantaje cheie oferite de Decra pentru siguranta 

 • Timpul petrecut muncind pe acoperis este considerabil redus.
 • Tigla Decra este usoara si compacta, reducand riscurile inerente lucrului pe vant la inaltime sau al caderii materialelor.
 • Manevrabilitatea si maleabilitatea materialului face ca prelucrarea modulelor sa fie viabila atat la nivelul solului cat si sus pe acoperis.
 • Metoda de fixare a modulelor reduce considerabil riscul alunecarii si caderii de pe acoperis. Totodata, aceasta metoda elimina total riscul desprinderii si caderii modulelor de pe acoperis.
 • Riscul oricaror reparatii ulterioare este eliminate odata cu finalizarea montajului.
 • Datorita naturii compacte si usoare, riscurile datorate manipularii sunt mult reduse.
 • Sistemul de fixare uscat, fara ciment sau alti adezivi, reduce riscul bolilor de piele si a celor respiratorii sau pulmonare cauzate de inhalarea de praf.

Risc redus de ranire

Satisticile efectuate au demonstrat ca actiunile repetitive sunt mult mai rare cu invelitorile Decra. De exemplu, numarul de puncte de fixare (cuie) necesare pentru montarea Decra pe un acoperis de 65 de metri patrati este de aproximativ 695. Pentru unele tigle ceramice, aceasta cifra creste pana la un numar colosal de 3 900.

In mod similar, cifrele reprezentative pentru numarul de urcari sau coborari (de) pe acoperis sunt la fel de interesante. Presupunand ca la un drum se pot cara 22.5 Kg, numarul de drumuri pentru acoperisul de mai sus ar fi de 216 pentru tiglele ceramice si de maxim 21 pentru Decra.

Comparativ cu tigla traditionala, Decra se instaleaza atat de repede incat numarul de ore/om la nivelul acoperisului este mult diminuat. Mai mult decat atat, modulele pot fi pregatite (taiate si faltuite in functie de detaliul executat) la sol, reducand astfel si mai mult numarul de ore/om, in acest fel diminuandu-se riscul de accident.

 

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Studii de caz

  Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

  Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.