Cel mai bun acoperis pentru casa ta

Atunci cand alegi acoperisul pentru locuinta ta, vei face apel la criterii subiective, cum ar fi bugetul estimat, culoarea sau designul (clasic, mediteranean, rustic etc.), insa fiind vorba despre o investitie pe termen lung sau chiar pentru o viata, este foarte important sa ai in vedere si o serie de criterii obiective de selectie.

Cum alegi cel mai bun acoperis

In primul rand, “cel mai bun” este un atribut care presupune un cumul de calitati, atunci cand vorbim despre un acoperis pentru casa noastra. Practic, cel mai bun acoperis inseamna in acelasi timp:

Un acoperis perfect etans

Nu incape indoiala, cel mai bun acoperis este totodata un acoperis etans, care nu permite infiltratii de apa, indiferent de cantitatea, frecventa sau violenta precipitatiilor.

Etanseitatea sistemelor de acoperisuri Decra

 • Sistemul de invelitoare pentru acoperis Decra este perfect etans chiar si la pante mici, de pana la 8º, datorita dublei suprapuneri, verticale si orizontale a elementelor.
 • Sistemele Decra nu folosesc niciun fel de sigilanti sau etansanti, bazandu-se exclusiv pe imbinarea tiglelor in sens invers curgerii apei. Neexistand sigilanti sau etansanti care sa fie supusi deteriorarii in timp, etanseitatea acoperisului este garantata.

Un acoperis durabil

Durata de viata acoperisului este data de durabilitatea tiglei si a sistemului de fixare.

Durabilitatea tiglelor metalice Decra:

 • Tigla metalica Decra are o perioada de viata de pana la doua generatii
 • Structura compacta a tiglei Decra nu permite absorbtia apei, ceea ce inlatura riscul deteriorarii in urma proceselor repetate de inghet /dezghet
 • Tiglele Decra isi mentin elasticitatea straturilor constituente la variatii de temperatura de peste 100º C. Practic, tigla isi pastreaza stabilitatea in conditii de dilatare/contractare extreme
 • Acoperirea de piatra naturala a tiglei metalice Decra confera rezistenta la radiatii UV, ceea ce asigura rezistenta culorilor, cat si protectia straturilor inferioare

Etanseitatea sistemelor de fixare Decra

 • Fixarea tiglelor Decra se realizeaza in sens invers suprapunerii astfel incat etanseitatea este asigurata de curgerea naturala a apei. Neavand nici un fel de garnituri sau etansanti predispusi la imbatranire, acest sistem de fixare va ramane etans pe toata perioada de utilizare a acoperisului.

Rezistenta mecanica a acoperisului

 • Tiglele Decra sunt de fapt un material compozit construit pe baza unui suport din otel, drept pentru care reactia tiglelor in cazul solicitarilor mecanice va copia comportamentul otelului. O deformare elastica urmata de o deformare plastica in cazul unor solicitari extreme insa materialul nu se poate distruge intr-o asemenea masura incat sa pericliteze etanseitatea acoperisului ca in cazul spargerii unei tigle metalice sau din beton de exemplu.
 • Elementele de asamblare sunt fixate perpendicular pe directia de smulgere, atat prin tigle, cat si prin sipca suport, ceea ce face ca sistemul sa fie practic indestructibil.

Un acoperis fonoizolant

Capacitatile de izolare fonica nu pot fi ignorate atunci cand alegem cel mai bun acoperis pentru locuinta noastra, spatiu pe care ni-l dorim o oaza de liniste si confort

Capacitatile de izolare fonica ale tiglei metalice Decra

 • Tiglele Decra inregistreaza un nivel de zgomot de doar 65 Db sub actiunea ploii torentiale, incadrandu-se cu succes in toate normele europene de profil.
 • Tigla Decra concureaza cu cele mai performante sisteme de invelitori pentru acoperis din punct de vedere al fonoizolarii.

Un acoperis termoizolant

Atunci cand alegem cel mai bun sistem de acoperis, trebuie sa gandim in perspectiva si sa luam in calcul inclusiv implicatiile asupra confortului termic.

Capacitatile termoizolante ale tiglei metalice Decra

 • Montajul pe caroiaj de sipca longitudinala si transversala creeaza un spatiu intre tigla si termoizolatie prin care se formeaza un curent de aer ascendent atunci cand invelitoarea este incalzita de razele soarelui. Efectul este o subventilare ce va duce la scaderea temperaturii in mansarda pe timp de vara.
 • In timpul sezonului rece, tirajul natural dispare, iar perna de aer dintre invelitoare si termoizolatie devine statica, aducand un plus de izolare termica in structura acoperisului.

Un acoperis usor de montat

Dificultatea montarii acoperisului ar trebui sa te intereseze indiferent daca iti vei monta singur acoperisul sau vei apela la o echipa de specialisti. In acest din urma caz, dificultatea montarii acoperisului se va reflecta fara indoiala in costul lucrarii.

Specificul montarii sistemelor de acoperis Decra

 • Modulele Decra se instaleaza mai rapid decat sistemele obisnuite deoarece au nevoie de mai putine puncte de fixare pe metrul patrat
 • Fiecare modul Decra are o arie de acoperire efectiva mult mai mare decat alte sisteme de tigla traditionala.
 • Datorita avantajelor date de instalarea uscata, sistemul Decra poate fi montat in orice conditii meteo. Spre deosebire de sistemele Decra, tiglele traditionale care necesita mortar sau ciment nu se pot monta daca ploua sau e frig afara, iar panourile mari din tigle metalice obisnuite nu se pot monta in conditii de vant puternic.

Un acoperis garantat de producator

Garantia oferita de producator este fara indoiala unul dintre cele mai importante criterii in functie de care alegem cel mai bun acoperis pentru casa noastra.

Garantia oferita pentru sistemele de acoperis Decra

 • Tigla metalica Decra este garantata 30 de ani, nelimitativ, direct de catre Grupul Icopal prezent in Romania prin subsidiara sa, Icopal Romania.
 • Sistemele Decra sunt garantate impotriva infiltratiilor timp de 30 de ani
 • Se ofera Garantie pentru montaj: orice problema cauzata de instalarea necorespunzatoare, aparuta in primul an de utilizare, va fi rezolvata Gratuit, daca acoperisul a fost montat de un montator autorizat.

Un acoperis economic

Am vazut ca factori cum ar fi etanseitatea, durabilitatea rezistenta si garantia sistemului sunt de importanta capitala in alegerea unui acoperis pentru locuinta. Cu toate acestea, in final, fiecare dintre noi vom analiza raportul calitate-pret, inainte de a alege cel mai bun acoperis pentru casa.

De ce sunt sistemele de acoperisuri Decra economice

 • Invelitoarea Decra are o greutate de 7 ori mai mica decat tigla ceramica sau din beton, ceea ce determina o reducere semnificativa de costuri, fara efecte negative in ceea ce priveste calitatea constructiei. Greutatea mai mica a tiglelor Decra permite proiectantilor sa execute proiecte in care sunt specificate mult mai putine materiale pentru fundatie, structura de rezistenta, precum si la sarpanta de lemn.
 • Pe termen lung, acoperisul Decra permite economii datorita duratei lungi de viata fara necesitatea oricarei activitati de mentenanta precum si datorita capacitatilor termoizolante a sistemului subventilat

In concluzie, cel mai bun acoperis nu este doar cel care ne place sau este la moda, ci acoperisul cel mai etans, durabil si rezistent. Usor de montat, economic, fiind in acelasi timp termoizolant si fonoizolant si, nu in ultimul rand, garantat pentru o perioada cat mai mare de timp de catre producator. Acoperisul perfect. Fara compromisuri. Decra, de la Icopal.

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Studii de caz

  Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

  Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

  Conceptul Decra

  Designul unic al sistemelor de invelitoare Decra ofera avantaje semnificative fata de sistemele de invelitori traditionale.

  Afla mai multe despre avantajele Decra

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.