De ce Acoperisul Decra e cel mai bun?

Putem sa afirmam, fara teama de a fi subiectivi, ca Decra este un acoperis de calitate neegalata pana in prezent. Iata pe ce ne bazam afirmatia:

Etanseitatea acoperisului

Etanseitatea acoperisuluiSistemul de invelitoare pentru acoperis Decra este perfect etans chiar si la pante mici, de pana la 8º, datorita dublei suprapuneri, verticale si orizontale a elementelor. Sistemul nu presupune utilizarea nici unui fel de sigilanti sau etansanti, bazandu-se exclusiv pe imbinarea tiglelor in sens invers curgerii apei. Nu exista prin urmare elemente care sa fie supuse deteriorarii in timp si astfel sa ameninte etanseitatea acoperisului.

Durabilitatea tiglei

Durabilitatea tigleiTigla metalica Decra are o perioada de viata de pana la doua generatii, datorata cumularii calitatilor tuturor constituentilor materialului compozit final. Iata numai cateva dintre caracteristicile elocvente sub aspectul durabilitatii:]

 • Structura compacta ce nu permite absorbtia apei - duce la imunitate in fata proceselor repetate de inghet /dezghet
 • mentinerea elasticitatii straturilor constituente la variatii de temperatura de peste 100º C - rezulta o stabilitate extraordinara a stratigrafiei la dilatare/contractare
 • rezistenta pietrei naturale la radiatii UV confera stabilitate culorii si protectie perfecta straturilor inferioare

Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile elocvente sub aspectul durabilitatii. Fiindca avem incredere in acest produs cu perioada de viata estimata la doua generatii (150 ani), oferim clientilor o garantie nelimitativa pentru toate caracteristicile si atributele lui pentru primii 30 ani de utilizare.

Rezistenta mecanica a acoperisului si a sistemului de fixare

Rezistenta mecanica a acoperisului si a sistemului de fixareDecra este cu siguranta cel mai rezistent sistem de acoperis. Definitoriu din acest punct de vedere este comportamentul suportului metalic al tiglelor.

O deformare elastica se poate produce in cazul fenomenelor extreme, cum ar fi grindina de foarte mari dimensiuni (7-8 cm). Ca urmare a interventiei factorului uman prin actiuni de natura mecanica poate avea loc o deformare plastica, remanenta. Otelul este insa un material incasabil, caracteristica ce exclude posibilitatea unei deteriorari dramatice care sa duca la pierderea etanseitatii invelitorii indiferent de natura solicitarii. Elementele de asamblare fixate perpendicular pe directia de smulgere atat prin tigle cat si prin sipca suport sunt inovatii care completeaza.sistemul, facandu-l practic indestructibil.

Designul distinctiv al acoperisului Decra

Designul distinctiv al acoperisului DecraDesen, relief, finisaj, varietatea formelor, gama de culori debordanta a invelitorilor, iata tot atatea motive estetice pentru care acoperisul Decra se afla in topul preferintelor in lumea intreaga.

Varietatea formelor acopera atat modele traditionale (dranita, tigla, tigla solzi sau olane), cat si profile nonconformiste destinate arhitecturii moderne. Finisajul poate fi stralucitor, cu o profunzime uimitoare, elegant satinat sau granulat din piatra.

Acoperis Decra Acoperis Decra – casa cu mansarda

Greutatea redusa a acoperisului

Greutatea redusa a acoperisuluiGreutatea de numai 7 kg / m² este atributul determinant in alegerea acestui tip de invelitoare in cazul reabilitarii acoperisurilor cladirilor istorice cu sarpante a caror rezistenta a fost afectata de trecerea timpului. In cazul cladirilor noi, greutatea redusa duce la coborarea centrului de greutate al imobilului si implicit la economii incepand chiar din faza de dimensionare a fundatiei.

Izolare fonica si termica

Izolare fonica si termicaTigla metalica Decra inregistreaza un nivel de zgomot de doar 65 Db sub actiunea ploii torentiale, incadrandu-se cu succes in toate normele europene de profil. Mai mult decat atat, tigla metalica Decra concureaza cu materialele cele mai performante in domeniul fonoizolarii, precum tigla ceramica sau placile de ardezie.

Montajul pe caroiaj de sipca longitudinala si transversala creeaza un spatiu intre tigla si termoizolatie prin care se formeaza un curent de aer ascensional atunci cand invelitoarea este incalzita de razele soarelui. Se produce astfel o subventilare ce va duce la scaderea temperaturii in mansarda pe timp de vara. In timpul sezonului rece, tirajul natural dispare iar perna de aer dintre invelitoare si termoizolatie devine statica, aducand un plus de izolare termica in structura acoperisului.

Notorietate

NotorietateDecra este un produs al Grupului Icopal, lider mondial in productia si comercializarea de materiale pentru acoperis, cu o vechime de peste 160 de ani. Cu originea in Germania, dar avandu-si sediul central in Danemarca, Grupul isi respecta promisiunea de calitate facuta clientilor sai prin intermediul filialelor locale prezente in toate tarile Europei

  Contactati-ne

  Completati Formularul de contact sau sunati-ne

  Formular de Contact

  +40 269 229 995

  Studii de caz

  Cel mai bine este sa vezi cu ochii tai ce inseamna un acoperis Decra.

  Afla mai multe despre proiecte Decra finalizate

  Conceptul Decra

  Designul unic al sistemelor de invelitoare Decra ofera avantaje semnificative fata de sistemele de invelitori traditionale.

  Afla mai multe despre avantajele Decra

  Acest site utilizează fișiere de tip cookie în conformitate cu politica de confidențialitate a site-ului nostru. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru utilizarea fișierelor de tip cookie.